Skip to content

Praten in stilte

Gebaren leren door twee dagen je stem niet te gebruiken en alleen te gebaren. Wil jij gebaren leren door het te beleven? Neem dan deel aan de unieke tweedaagse training ‘Praten in Stilte’. Een training gebarentaal die bijna volledig in stilte plaatsvindt en die gegeven wordt op een bijzondere plek waar de stilte van nature aanwezig is, in een klooster in Oosterhout.

Deze unieke gebarentraining wordt op twee achtereenvolgende dagen gegeven in het klooster Sint Catharinadal in het Brabantse Oosterhout. Dit klooster wordt sinds 1647 bewoond door de zusters. Zij zien stilte als een geschenk: door de stilte te omarmen, geef je jezelf ruimte en bekijk en beleef je de omgeving en elkaar beter. Jarenlang leefden de zusters in stilte en maakten samen gebaren. De zusters heten je graag welkom in hun klooster en zullen je gastvrouw zijn. Tijdens de training ben je twee dagen en één nacht te gast binnen de muren van deze historische locatie en leer je de hele dag door om in gebarentaal te communiceren.

Ontmoeten en gebaren!
Ontmoet andere mensen die net als jij gebarentaal willen leren of die de taal deels al beheersen maar zich hier verder in willen bekwamen. In een vol educatief programma van twee dagen, waarin zelfs de eetmomenten leermomenten zullen zijn, bieden gediplomeerde gebarentaaldocenten (doof of horend) de groep leerstof aan op twee niveaus: beginnersniveau en gevorderden niveau. Na je inschrijving ontvang je een vragenlijst, op basis van de antwoorden proberen de initiatiefnemers je gebarentaalniveau in te schatten en je leerwensen te inventariseren. De tweedaagse training wordt aangeboden in kleine groepen. Een groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers, drie docenten gebarentaal en dove lunch- en dinergasten.

Kosten en data.
Voor ouders zijn er de komende maanden twee trainingen: maandag 19 en dinsdag 20 maart 2018 of vrijdag 1 en zaterdag 2 juni 2018. Je bent twee volledige dagen en één nacht te gast in het Sint Catharinadal. Deelnemen aan deze training is mogelijk vanaf €295,- per persoon (inclusief BTW). Dit bedrag is inclusief overnachting, maaltijden en dranken. Ook voor belangstellenden in gebarentaal zijn er de komende maanden twee trainingen: vrijdag 23 en zaterdag 24 maart 2018 of maandag 28 mei en dinsdag 29 mei 2018.Deelnemen aan deze training is mogelijk vanaf €325,- per persoon (inclusief BTW).
Let op: vol = vol! Er zijn totaal negen eenpersoonskamers en vijf tweepersoonskamers beschikbaar. Een van de tweepersoonskamers is rolstoeltoegankelijk. Een lift is aanwezig.

De gebarentraining ‘Praten in Stilte’ wordt verzorgd door Gebaren.nl. Kijk voor meer informatie over de training op www.gebaren.nl.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Goedemiddag! Ik ben benieuwd of de gebarentraining bij het Sint Catharinadal ook in 2023 weer beschikbaar is. Op de website staan alleen data in 2018. Ik heb interesse! Hoor het graag. Vriendelijke groet, Suzie van Amelsvoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief