Skip to content
Jobcoach

Persoonlijk ontwikkelbudget voor iedereen

Een leven lang leren staat bij het huidige kabinet hoog in het vaandel. Er komt een STAP-budget waaraan iedereen kan meedoen.

Dankzij het nieuwe STAP-budget (Stimulans Arbeidsmarktpositie) kunnen zo’n 100.000 tot 200.000 mensen per jaar aanspraak maken op een persoonlijk ontwikkelbudget van €1000 tot €2000 per persoon.

Bezwaren tegen individuele leerrekening.
Het kabinet zei in het Regeerakkoord dat ze zich zorgen maakte over groepen die tijdens hun loopbaan weinig aan scholing doen (zoals lager opgeleiden en ouderen). Maar toch werden eerst bij de regeling wel voorwaarden gesteld. Die zou alleen openstaan voor werkende mensen mét een diploma van havo, vwo of mbo-niveau 2 of hoger.

Motie
Cedris heeft hier bij de Tweede Kamer meerdere keren bezwaar tegen gemaakt. De organisatie vond dat óók – en juíst – mensen zonder startkwalificatie baat hebben bij de STAP-regeling. Mede dankzij de aangenomen motie Van Brenk (50Plus) staat het STAP-budget nu open voor iedere Nederlander tot de AOW-gerechtigde leeftijd. Iedereen kan zich nu blijven ontwikkelen. Ook mensen voor wie het vanwege een arbeidsbeperking niet is gelukt een startkwalificatie te behalen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief