Skip to content
Gehandicaptenparkeeerkaart

Parkeerkosten vallen duurder uit voor Bredase mensen met beperking

Bredanaars met een functiebeperking betalen 277 euro per jaar voor het parkeren van hun voertuig. In vergelijking met vorig jaar zijn die kosten met ongeveer 40 euro gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek van kortingscode.nl, die de totale parkeerkosten van 25 gemeenten met elkaar vergeleek.

Gemeenten rekenen uiteenlopende bedragen voor de aanvraag en realisatie van een persoonlijke gehandicaptenparkeerplaats (GPP), een medische keuring en andere kosten voor de GPK (gehandicaptenparkeerkaart). Bredanaars betalen 28,50 euro voor de GPK, zijn 98,50 euro kwijt voor een medische keuring en leggen 150 euro neer voor een GPP. Dat komt per jaar neer op een totaalbedrag van 277 euro. In 2017 was dat 234,60 euro.

Keuring duurder
Opvallend is dat de gemeente Breda in 2017 voor een Gehandicaptenparkeerkaar  84,60 euro rekende, minder dus dan vorig jaar. Maar oor een medische keuring dient aanzienlijk meer te worden betaald. De keuring kostte in 2017 nul euro, anno 2018 is dat bedrag bepaald op 98,50 euro. De kosten voor een GPP, 150 euro, zijn hetzelfde gebleven.
De gemeente Eindhoven eindigt fier aan kop in dit onderzoek. In de lichtstad betalen met een functiebeperking in totaal 651 euro per jaar om hun voertuig te parkeren. De Eindhovense achtervolgers zijn Maastricht (635 euro) en Haarlemmermeer (612 euro). In Tilburg betaalt iemand voor de bijzondere parkeervoorzieningen in totaal 603,77 euro, terwijl de gemeente Den Bosch in totaal 241,50 euro  in rekening brengt.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Belachelijk bedrag voor een invalide parkeerkaart. Waar moet ik dat van betalen, van mijn aow?
    Moet nu overal aan verdient worden? De gemeente moet zich schamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief