Skip to content
Verliefde Verstandelijk Gehandicapten

Op zoek naar maatje met handicap

Via een veilige datingsite kunnen cliënten van Ipse de Bruggen met een verstandelijke beperking binnenkort op zoek naar de liefde of gewoon een maatje. De eerste 65 cliënten gaan binnenkort het web op. De zorgaanbieder loopt hiermee voorop in Nederland.

ABCDate is een datingsite speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking, opgezet door mensen uit de zorg. Ipse de Bruggen, een van de grootste aanbieders van gehandicaptenzorg in deze regio, is de eerste instelling in Nederland die zich hierbij aansluit. Op 10 november gaat de proef van start.
ABCDate is geschikt voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking die liefde of vriendschap zoeken. Vanwege hun kwetsbaarheid zijn er veiligheidsmaatregelen ingebouwd op het online platform. Komt het tot schelden in een chatsessie, dan worden die woorden ‘geblurd’ en cijfers intikken is niet mogelijk om te voorkomen dat deelnemers hun telefoonnummer aan een wildvreemde geven.

Bijna vol
Willen twee mensen elkaar ontmoeten, dan gaat er automatisch een bericht naar hun begeleiders. En tijdens de eerste date is er altijd een ‘chaperonne’ bij om te zorgen dat alles goed gaat. Daters kunnen ook het digitale boekwerkje Eerste Hulp bij Dating erop naslaan, dat via de site te vinden is. Onder het kopje ‘Wat doe je aan?’ vind je bijvoorbeeld de tips: ‘Zorg ervoor dat je gedoucht hebt.’ En: ‘Poets je tanden.’
Aan de proef kunnen maxiaal 70 mensen meedoen. Met 65 aanmeldingen is het bijna vol. De proef duurt 12 weken. Is die succesvol, dan is het de bedoeling de site open te stellen voor alle cliënten van Ipse de Bruggen met een lichte tot matige beperking.
Ipse de Bruggen hoopt dat andere zorgaanbieders zich eveneens aansluiten. Ook binnen de geestelijke gezondheidszorg bestaat er een eigen datingsite. Die is in 2011 opgezet door de Haags zorgaanbieder Parnassia.

Dit bericht heeft 1 reactie

 1. Hallo, mijn zoon van 25 jaar heeft diagnose licht verstandelijke beperking met autisme en ADD. Hij zoekt al jaren een vriendin maar sluit zich veel te vaak aan bij “normale “ sites.
  Het is keer op keer een teleurstelling.
  Weet u of er coaches zijn die gespecialiseerd zijn op dit gebied en hem hiermee kunnen helpen? Ik zoek echt iemand die met hem dit kan gaan oplossen. Dus met hem gaat uitzoeken wat hij in een vriendin zoekt, de date gaat begeleiden van a tot z, en nog zorg daarna geeft. Weet je waar ik dan kan aankloppen? Hij woont begeleid in Den Bosch.
  Alvast hartelijk dank voor het meedenken.
  Groet
  Inge IJpelaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief