Meer dan twintig procent van de Nederlanders heeft weleens medische hulp uitgesteld omdat ze er op dat moment geen geld voor hadden. Dit blijkt uit onderzoek van kortingswebsite Acties.n. Ook blijkt 15 procent ten minste één keer zijn medicijnen niet te hebben opgehaald vanwege geldgebrek. Het lijkt erop dat een deel van de Nederlanders financieel helemaal geen ruimte heeft voor een eigen risico.
Naast het uitstellen van medische hulp en het niet ophalen van medicatie bij de apotheek, heeft 20 procent van de Nederlanders weleens een voordeligere aanbieder gezocht voor een medische behandeling.Dertig procent van de respondenten zegt ooit spaargeld te hebben gebruikt voor medische kosten. Opvallend is het grote verschil tussen mannen en vrouwen. Zo hebben vrouwen vaker aanspraak moeten doen op hun spaargeld voor het betalen van medische kosten; 35 procent tegenover 24 procent. Daarbij stelt een op de vier Nederlandse vrouwen (25 procent) medische hulp uit vanwege geldgebrek, tegenover ongeveer een op de acht mannen (16 procent).
Zorgen
36 procent maakt zich zorgen over de zorgpremie van volgend jaar. Gelderlanders maken zich met 28 procent het minst zorgen. Inwoners van Limburg maken zich aanzienlijk meer zorgen over de zorgpremie dan de rest van Nederland (42 procent). Limburg is de provincie met het hoogste vergrijzingscijfer van Nederland. Omdat ouderen gemiddeld meer zorg nodig hebben, verklaart dit mogelijk dat Limburgers zich veel zorgen maken over de stijgende premie en het eigen risico.
bron: Persbericht/Mediatic.
Dit bericht heeft 0 reacties