Skip to content

Ook voetballers met handicap voortaan bij profclub.

Het is de ultieme droom voor vrijwel iedere jongen of meisje met een passie voor voetbal: spelen bij Ajax, FC Groningen of NAC. Tenminste, als ze gezond zijn. Want voor kinderen met een handicap is het lokale G-voetbalteam vaak het hoogst haalbare.

Met de Bijzondere Eredivisie komt daar verandering in. Het is een idee van de NSGK. Straks kunnen ook voetbaltalentjes met een handicap uitkomen voor een Eredivisieclub.

Buitenspel
In Nederland zijn naar schatting 250.000 gehandicapte kinderen en jongeren. Zij staan vaak letterlijk en figuurlijk buitenspel. Terwijl het voor hen juist extra belangrijk is om te sporten. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen.

Profclub
Door de Bijzondere Eredivisie wordt het voor deze kwetsbare jonge mensen mogelijk om te dromen van voetballen voor een profclub. Clubs als Ajax, De Graafschap, FC Groningen en NAC nemen elk een G-team uit hun regio onder hun hoede. Deze teams meten hun krachten in een meerjarige competitie. Zo geven we ook jongeren met een handicap de kans om te dromen, het beste uit zichzelf te halen, te groeien en te schitteren.

Drie jaar
De start van de competitie wordt gevolgd in een tv-programma dat wordt uitgezonden door KRO-NCRV op NPO1. Het streven is dat de competitie volgend seizoen zal starten voor een periode van minimaal drie jaar. In die tijd worden sponsors gezocht om er een blijvende competitie van te maken. Acht Eredivisieclubs hebben al toegezegd om mee te doen.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief