Skip to content
Infrarood Droger

Ontspannen aankleden dankzij infra-rood droger

Een handdoek na het douchen? Niet langer nodig. Jürgen Cattel maakte een bodydryer voor mensen met een ernstig verstandelijke meervoudige beperking. Dat blijkt een groot succes.

Met een zachte warme luchtstroom en infraroodlampen creëert de innovatieve lichaamsdroger een plezierig klimaat bij het aankleden. Spieren en gewrichten worden in die badsituatie een stuk soepeler.,,Het apparaat werkt tijdens de droogsessie ook pijnverlagend bij spierproblemen en rug- en armklachten door de combinatie van warme lucht en lampen waardoor de warmte goed tot de spieren doordringt en daar dan een poosje blijft’’, zegt Jürgen Cattel, vader van de meervoudig gehandicapte Joey.

Prikkels
Cattel ontdekte in vakantiepark De Eemhof van Center Parcs in de Flevopolder dat ze er een droogcabine hadden waar zijn zoon na het zwemmen met zijn rolstoel in kon rijden. ,,We zijn meteen gaan bellen met de Engelse fabrikant.’’ Met medewerking van zorgmanager Magda Fintelman, ergotherapeut Dagmar Treur en persoonlijk begeleider Ardie Kanbier werd besloten voor een woongroep van Ipse de Bruggen in Zwammerdam een testlocatie te maken. De uitvoerige proef met het zelfbedachte eerste prototype van de zonnehemel, waaronder de cliënten kunnen liggen, staan of zitten, duurde een jaar. Probleem was aanvankelijk nog wel het prijskaartje dat aan de zonnehemel hing, maar die financiële hobbel kon uiteindelijk toch worden genomen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief