Skip to content
Oliebol Zonnebloem

Oliebol brengt beetje geluk bij de Zonnebloem

Een glimlach op het gezicht van 10.000 mensen. Dat is de doelstelling van de week van De Echte Oliebol die tussen 13 en 18 november plaatsvindt, waarbij oliebollen worden uitgedeeld aan gasten van de Zonnebloem. Diverse Echte Bakkers in het land bakken ’s nachts de verse oliebollen. Vrijwilligers zullen deze uitdelen aan gasten van de Zonnebloem. De vrijwilligers zelf worden ook niet vergeten, zij krijgen ook een heerlijke oliebol aangeboden.

Marc Damen, directeur van de Zonnebloem, vindt de jaarlijkse oliebollenactie van de Echte Bakkers hartverwarmend. ‘Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is de deur uit gaan niet vanzelfsprekend. Laat staan dat ze ’even’ bij de bakker een oliebol kunnen halen. Terwijl, die hoort erbij in deze tijd van het jaar. Dankzij deze actie komt de oliebol naar de mensen toe. Soms zit het ’m in klein geluk’, vertelt Damen.

Persoonlijke aandacht staat centraal
De Zonnebloem is actief in vrijwel alle wijken, dorpen en steden van Nederland. Zo’n veertigduizend vrijwilligers zetten zich in voor mensen met een lichamelijke beperking. Damen: ‘We maken het verschil in de levens van 113.000 mensen. We maken hun wereld groter door het bieden van activiteiten en aangepaste vakanties. Daarin staan ontmoetingen en persoonlijke aandacht centraal. We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn.’

Bakkers krijgen hartverwarmende reacties
Ook voor de bakkers is de actie een feest, vertelt organisator Joep Gommans: ‘Wij houden er een hartverwarmend gevoel aan over om dit samen met De Zonnebloem te doen. De bakkers krijgen veel positieve reacties van vrijwilligers en klanten, en merken ook dat de Zonnebloem deze actie erg waardeert. Ze vinden het zeker niet vanzelfsprekend dat wij dit doen. We merken dat we met een klein gebaar een groot verschil kunnen maken.’ De bakkers die de oliebollen ter beschikking stellen zijn aangesloten bij het Echte Bakkersgilde.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief