Skip to content
Rolstoelbasketbal

NOCNSF zoekt paralympisch sporttalent

Sportkoepel NOCNSF is in Nederland onder meer verantwoordelijk voor het paralympische team. Ter aanvulling van de groep sporters die nu al actief zijn op allerlei terreinen, zoekt de bond nu nieuw talent.

Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020? Heb je sportervaring, heb je een lichamelijke of visuele beperking en ben je tussen de 12 en 35 jaar oud? Dan ben jij misschien wel degene die het NOCNSF zoekt! Meld je aan voor de Paralympische Talentdag of een talentherkenningsavonden en wie weet ben jij er wel bij in Tokyo! De sportbond zoekt mensen voor vrijwel alle sporten die door mensen met een functiebeperking kunnen worden beoefend. In de Sportwijzer kun je ontdekken welke paralympische sporten bij jou passen op basis van je fysieke mogelijkheden en interesses.

Vier ronden
De Paralympische Talentdag is opgedeeld in vier verschillende sportronden, van elk een uur. Tijdens deze ronde voeren de sporters onder leiding van de (talent)coach, een training of aantal testen uit. Na afloop van elke ronde wordt besproken wat jouw potentie is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen.
NOC*NSF en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie.

Aansluiting bij handicapklassen
Op de Paralympische Talentdag wordt tevens door de (talent)coach en/of classifier bekeken of je beperking aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Veel mensen met een lichte of juist zware beperking denken dat ze niet voor Paralympische sport in aanraking kunnen komen. Niets is minder waar, voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je drie vingers mist of als je een chronische knie- of enkel blessure hebt. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn.

De volgende Paralympische Talentdag wordt gehouden op 15 oktober aanstaande in het Friendshop Sports Centre aan de Beemsterstraat 652 in Amsterdam. Voor meer informatie over de NOC*NSF Paralympische Talentdag of talentontwikkeling, neem contact op via paralympischtalent@nocnsf.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief