Skip to content
Skoozy

Nieuwe slimme scootmobiel

Er is een groep die al tientallen jaren elektrisch rijdt: mensen met een scootmobiel. Toch stond de innovatie in deze markt de laatste jaren behoorlijk stil. Een aantal Delftse ondernemers brengt daar verandering en lanceerde – naar eigen zeggen – de ‘Tesla onder de scootmobielen’. De nieuwe scootmobiel heeft de naam Scoozy gekregen en moet de rijervaring van gebruikers een stuk aangenamer en veiliger maken.

Om de vierwieler net zo wendbaar te maken als een driewieler heeft de Scoozy vier sturende wielen. Een lager zwaartepunt verlaagt de kans op omvallen en het intuïtief gasgeven met een joystick moet de kans op botsingen verminderen.  Naast een veiliger ontwerp brengt Scoozy ook meer plezier en comfort met zich mee. Dankzij bijzondere opties zoals 4×4 aandrijving rijden gebruikers probleemloos door het bos of vanaf en op hoge stoepranden. Door middel van slimme actieradius voorspelling weten gebruikers hoeveel kilometer zij nog kunnen rijden. Het moderne karretje bevat ook een boordcomputer. De gegevens die hier vanaf komen, kan het bedrijf in Delft eventueel uitlezen om preventief onderhoud te doen, bijvoorbeeld omdat het systeem meldt dat de accu aan vervanging toe is.

Investering
Dat de ondernemers met hun nieuwe vervoersmiddel op de goede weg zijn, blijkt wel uit het feit dat ze eerder deze maand een investering van €550.000 opgehaald hebben bij een groep business angels (privépersonen die vanuit zakelijk oogpunt investeren in een onderneming). Dat betekent dat de scootmobiel de markt op kan. Met het nieuwe groeigeld wordt het team van Scoozy opgeschaald en wordt ingezet op het afronden van een eerste serie van 30 stuks. Een pilotproject leverde al 14 reserveringen op. Nu is de uitdaging om de eerste lijn binnen een jaar op te leveren en daarna op te schalen naar serieproductie.” Begin 2019 is het de bedoeling dat Scoozy volledig in productie gaat.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief