Skip to content
Leerling Nassau Bij Foto

De Nassau naar Mantel der liefde

Alle leerlingen uit mavo-3 van scholengemeenschap De Nassau in Breda hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan de fototentoonstelling ‘Mantel der liefde’. Deze tentoonstelling brengt het onderwerp mantelzorg op een bijzondere manier in beeld.

Mantelzorg betekent letterlijk langdurige, onbetaalde hulp aan zieken of ouderen door familieleden of bekenden. Het gaat dus om zorgen, liefde, helpen. Mooie dingen, maar er is natuurlijk ook sprake van afhankelijkheid. Niemand geeft graag zijn onafhankelijkheid op, maar er is soms geen alternatief. Het idee van helpen en afhankelijk zijn komt terug in de tentoonstelling. Bezoekers kunnen alleen door samen te werken de foto’s zien. Draaien aan een wiel, een lade opentrekken of blokken stapelen…..allemaal middelen om een puzzel op te lossen.

Kijkwijzer
Op de locatie bij het station vulden de leerlingen een kijkwijzer in. Ze moesten allerlei vragen beantwoorden over de fototentoonstelling ‘Mantel der liefde’. Door antwoorden kregen de leerlingen inzicht in de opbouw van de expositie: het thema mantelzorg en hoe de opbouw van de expositie hierbij aansluit.
Komende week krijgen de leerlingen een fotografieworkshop. Daarna gaan ze zelf aan de slag. Ze maken een fotoreportage van iemand die voor hen zorgt. Ze kunnen ook zelf voor iemand zorgen en daar foto’s van maken of iemand fotograferen die voor iemand anders zorgt. De jury van ‘Mantel der liefde’ beoordeelt de fotoseries. De beste resultaten zijn binnenkort in Stedelijk Museum Breda te zien. De datum wordt nog bekend gemaakt.

Bron: De Nassau

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief