Skip to content
Nac Stadion

NAC krijgt nieuwe lift bij tribune

Het Rat Verlegh Stadion krijgt medio november een nieuwe rolstoellift, laat NAC weten. Daarmee moet na jaren vol incidenten eindelijk een einde komen aan het gedoe rond de lift bij vak F8.

De nieuwe lift is al een aantal maanden geleden besteld. Maar omdat die op maat gemaakt wordt is de levertijd aanzienlijk. De huidige lift voldoet niet aan de eisen en is bovendien vaak defect. NAC betaalt de aanschaf à ‘enkele tienduizenden euro’s’ voor nu zelf, maar zal op de achtergrond in discussie blijven met de Gemeente Breda en de leverancier van de defecte lift over de gemaakte kosten.

Kostbare oplossing
In 2014 werd de huidige rolstoellift geïnstalleerd bij vak F8, waar de rolstoelplekken zich bevinden. De lift bleek echter ongeschikt, de leverancier gaf niet thuis op vragen hierover. De enige oplossing bleek een kostbare: een geheel nieuwe lift. Een tijdelijke was onmogelijk, want er zijn strikte wettelijke eisen. De huidige lift kan maximaal 150 kilo dragen. Rolstoelers boven dit gewicht krijgen voorlopig een positie aan de rand van het veld.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief