Skip to content
Woonzorgcentrum Thebe

‘Misstanden’ Thebe: medewerkers komen met witboek

Nadat woensdag een ‘zwartboek’ is gepresenteerd met misstanden die zouden plaatsvinden bij de Bredase zorginstelling Thebe, komt er in reactie daarop nu ook een ‘witboek’ uit.

Dit wordt morgen gepresenteerd door medewerkers die zich storen aan de manier waarop vakbond FNV Zorg & Welzijn het reilen zeilen bij Thebe aan de kaak stelt. In het stuk van de bond staan 305 ‘misstanden’ die zijn opgetekend door medewerkers van de Brabantse zorgorganisatie. Dit alles is volgens de bond het gevolg van chronisch personeelstekort, ‘zelfsturende teams’ die niet functioneren en een massale inzet van flexwerkers en uitzendkrachten. Het ‘witboek’ dat is volgens de leiding van Thebe nadrukkelijk een product van de medewerkers zelf. Het is een spontane actie van het Thebe-personeel.

Te zwaar aangezet
Thebe-bestuurders hebben al laten weten dat de kritiek veel te zwaar wordt aangezet. Daarbij krijgen ze nu dus ook de steun van een deel van de medewerkers. Overigens heeft ook de Raad van Toezicht van Thebe laten weten dat ze zich ‘goed geïnformeerd voelt over alle ontwikkelingen, zoals het werven van personeel, de acties die worden ondernomen en de gesprekken met de FNV. ,,De Raad van Toezicht staat geheel achter de lijn die de Raad van Bestuur heeft uitgezet’’, aldus een woordvoerster.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief