Skip to content
Logo Special Olympics

Minister Bruins bij huldiging sporters Special Olympics

Sportminister Bruins heeft de sporters die Nederland hebben vertegenwoordigd bij de Special Olympics in Abu Dhabi gehuldigd. De sporters hebben 69 medailles gewonnen (32x goud, 18x zilver en 19x brons). In Utrecht worden de sporters in het zonnetje gezet.

Minister Bruno Bruins: “Wat een geweldige prestatie i. Een enorm aantal medailles en wat heb ik genoten van al jullie sportprestaties daar in Abu Dhabi”.

Special Olympics
Special Olympics is de sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Iedere twee jaar vinden de Special Olympics World Games plaats. Dit jaar van 14 t/m 21 maart 2019 in Abu Dhabi. 7000 sporters vanuit meer dan 190 landen gingen met elkaar de strijd aan. Met 500.000 toeschouwers zijn de World Games ’s werelds grootste sportevenement in 2019.

Inclusief sporten
In Nederland zijn er 1,4 miljoen mensen met een verstandelijke beperking. Hiervan sport 36%. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil iedereen ongeacht beperking te kunnen laten sporten. Een mooi voorbeeld is de challenge van Play Unified, waarbij sporters met en zonder beperking samen sporten.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief