Skip to content
Mirjam Sterk

Minder uitval door levensbrede aanpak arbeidsparticipatie

Een betere organisatie van de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking en van chronisch zieken leidt tot minder uitval, een hogere productiviteit en dus meer rendement voor werkgevers. MEE start nu met  participatieinuwvoordeel.nl om werkgevers te informeren over inclusief ondernemen.

Versnipperde regelgeving
In het kader van de Participatiewet werden in 2016 in het bedrijfsleven al 15.600 banen gecreëerd voor mensen met een beperking. Tegelijkertijd trekken werkgevers aan de bel. Door de ingewikkelde en versnipperde regelgeving is de administratieve ingewikkeld. Strenge criteria maken het bovendien moeilijk om geschikte kandidaten te vinden. Ook is de uitval hoog, omdat bij werknemers met een beperking vaak sprake is van ‘gestapelde’ problematiek.  Mirjam Sterk, directeur van MEE NL, pleit daarom voor een integrale aanpak waarbij werknemers begeleid worden op meerdere levensdomeinen. “Want een beperking heb je niet alleen op de werkvloer.”

Ketenaanpak
MEE NL is een vereniging van twintig regionale MEE-organisaties verspreid over het hele land, die ruim zeventig jaar ervaring hebben in het begeleiden van mensen met een beperking. De ketenaanpak van MEE richt zich niet alleen op werk, maar ook op andere levensdomeinen als sport, relaties, gezondheid en geld. Daarnaast coacht en adviseert MEE werkgevers in de begeleiding van werknemers in het kader van de Participatiewet. Sterk: “In de aanpak van MEE staan samenwerken, begeleiden en trainen van de ondernemer en de organisatie centraal. Zo kunnen wij de gestapelde barrières voor een werknemer met een beperking levensbreed aanpakken en wegnemen.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief