Skip to content
Mona Keizer

Miljoenen voor start-ups zorgtechnologie

Er komt 12 miljoen euro extra beschikbaar voor startende bedrijven die zorgtechnologie ontwikkelen als gezondheidsapps, zelfrijdende rolstoelen en robots voor zieke kinderen. Het geld komt van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Economische Zaken en Klimaat. De miljoenen gaan naar de zogenoemde SEED Capital-regeling die geld steekt in de ‘e-health’ start-ups.

Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat: “Het maken van nieuwe medische apparaten, bijvoorbeeld voor het stellen van diagnoses of het uitvoeren van ingewikkelde medische analyses, is goed voor de kwaliteit van zorg en voor onze economische ontwikkeling. Investeren in e-Health komt ons allemaal ten goede en de mensen die deze zorg nodig hebben in het bijzonder. Met de SEED Capital-regeling ondersteunen we de innovatieve ondernemers die deze ideeën kunnen ontwikkelen.”

E-healthweek
De bekendmaking van het gereserveerde bedrag valt aan het begin van de nationale e-healthweek, die tot en met 26 januari duurt. Er worden ruim tweehonderd activiteiten georganiseerd door het hele land. Ziekenhuizen, scholen, zorginstellingen, aanbieders van zorgtoepassingen en patiëntenverenigingen laten zien wat er met digitale zorg en ondersteuning mogelijk is. De ministers en staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid bezoeken komende week ook een aantal locaties om zelf te ervaren wat er allemaal mogelijk is met digitale zorgtoepassingen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief