Skip to content
Mikayla Holmrgen In Blauw Avondtoilet

Mikayla (22) met Down scoort bij reguliere missverkiezing

De 22-jarige Mikayla Holmgren, een Amerikaanse vrouw met het Downsyndroom, heeft hoge ogen gegooid tijdens een reguliere missverkiezing in de staat Minnesota. Holmgren is de eerste vrouw met een verstandelijke beperking die in de VS mocht meedoen aan een reguliere schoonheidsverkiezing.

Mikayla won de missverkiezing niet, maar kreeg wel twee eervolle vermeldingen voor haar deelname: een prijs voor de beste persoonlijkheid en nog een voor haar uitmuntende podiumpresentatie. Holmgren nam de onderscheidingen met een grote grijns in ontvangst en heeft volgens Amerikaanse media de smaak goed te pakken. Zij en haar ouders hebben al aangekondigd dat Mikayla zich hoe dan ook gaat inschrijven voor de landelijke Miss USA-verkiezing. Of ze daadwerkelijk aan die wedstrijd mag meedoen is nog onduidelijk. De Miss Minnesota-verkiezing is een officieel onderdeel van de landelijke wedstrijd.
Mikayla Holmgren vertelde na afloop van de Miss Minnesota-verkiezing: ,,Ik ben opgeklommen van een missverkiezing voor mensen met een handicap tot deelneemster aan een echte verkiezing. Dat is fantastisch en ook wel een beetje te gek voor woorden.”  Volgens Holmgren was haar deelname aan de verkiezing ‘gigantisch veel werk’. Niet alleen op het uiterlijke vlak. ,,Mijn moeder en ik hebben alle gesprekjes en loopjes lang geoefend.

Veel bereiken
Van haar moeder mag Mikayla op termijn best meedoen aan de nationale en desnoods nog weer later een internationale strijd. ,,Ik probeer haar wel voor te bereiden op eventuele teleurstellingen. Veel zorgen maak ik me daar overigens niet over. Volgens mij weet Mikayla exact waar ze mee bezig is.” Mikayla zelf heeft nu al zin in meer. ,,Ik was gewoon toe aan een nog grotere uitdaging en ik vind het gewoon leuk om mezelf te laten zien aan de wereld. Ook belangrijk: benadrukken dat ik als vrouw met Down, net als ‘normale’ mensen, veel in het leven kan bereiken”,  aldus Mikayla Holmgren.

Opleiding
In het dagelijkse leven volgt ze een opleiding  aan een universitair instituut voor mensen met beperkingen. Als komende missverkiezingen niet te veel tijd kosten, hoopt ze daar in 2018 haar diploma in ontvangst te nemen. Naast haar studie is Mikayla ook nog danseres en ambassadeur van Best Buddies: een non-profitorganisatie in Amerika die relaties en levensvaardigheden stimuleert voor mensen met intellectuele en ontwikkelingsstoornissen. De Miss Minnesota-verkiezing werd uiteindelijk gewonnen door de 23-jarige advocate in opleiding Brianna Drevlow.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief