Skip to content
Consult Plus App

Met Consult+ app een gesprek met de arts veilig en netjes opnemen

Uit onderzoek blijkt dat slechts een klein percentage van alle informatie die wordt besproken in de spreekkamer met de arts blijft hangen. Dit percentage is bij een slecht nieuws gesprek, vanwege spanning en emoties, nog hoger. Daarnaast vergeten patiënten vaak een aantal vragen te stellen als ze eenmaal in gesprek zijn. Voor de voormalig verpleegkundige Klaas de Jong vormde die zaken de aanleiding voor zijn app, Consult+, een hulpmiddel voor patiënten in de spreekkamer en thuis.

De app faciliteert een nette en veilige manier van gesprekken opnemen in de spreekkamer. Patiënten kopen de app en kunnen Consult+ vervolgens gebruiken als recorder. Omwille van de privacy van de arts en de patiënt, worden de geluidsfragmenten alleen lokaal en versleuteld op de telefoon opgeslagen. Het is dus niet mogelijk om ze vanaf een telefoon door te sturen of op Facebook te zetten.

Hulp bij vragen stellen
Consult+ helpt gebruikers daarnaast bij het formuleren van hun vragen voorafgaande aan het consult. De app biedt enkele standaardvragen die door de Patiëntenfederatie zijn opgesteld: wat heb ik, wat betekent dit voor mij en wat kan ik hieraan doen? Die vragen dienen als hulpmiddel, patiënten kunnen zelf geformuleerde vragen toevoegen aan de app. Tijdens het consult, en tijdens het opnemen, verschijnen de vragen in beeld en kun je deze afvinken als ze aan bod zijn gekomen.

Vraag weer in beeld
Als gebruikers thuis het gesprek nog eens naluisteren, verschijnen de vragen weer in beeld. Zo kun je nogmaals kijken of alles aan bod is gekomen en of er eventueel nieuwe vragen zijn ontstaan. Die kunnen aan de app worden toegevoegd en gebruikt worden tijdens een volgend consult of bij een bel-afspraak. “Al die hulpmiddelen moeten ervoor zorgen dat mensen meer regie en zeggenschap krijgen over hun ziekte en gezondheid. Je bent zelf eigenaar van het proces”, vertelt Klaas de Jong.

De Consult+ is eenvoudig en intuïtief vormgeven, zodat iedereen de app kan gebruiken. De app kost eenmalig 2,29 euro en is te downloaden in de Apple Store of Play Store.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief