Skip to content
Stembureau

Meldpunt: Stemlokaal niet geschikt voor lichamelijke beperking.

Alle stemlokalen moeten dit jaar toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. Via het online Meldpunt Onbeperkt Stemmen kunnen mensen ervaringen delen. De website is van het College voor de Rechten van de Mens

Mensen kunnen ervaringen insturen over de verkiezingen van 20 maart en over de Europese verkiezingen op 23 mei. Het College gebruikt de ingekomen berichten om bij de regering aan te dringen op mogelijke verbeteringen.

Voorgaande jaren
Het is de derde keer dat dit meldpunt is geopend. Bij de vorige verkiezingen ging het over stemhokjes die ontoegankelijk waren met een rolstoel. Ook konden mensen met een scootmobiel niet goed stemmen. Mensen met een visuele beperking gaven konden moeilijk hun stembiljet invullen. Stembureaumedewerkers wisten niet altijddat mensen met een lichamelijke of visuele beperking hulp kunnen krijgen in het stemhokje.


Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Heb vandaag gestemd op het walt Disney plantsoen in Almere in het talen centrum,geen oprijplaat om binnen te komen met een rolstoel of scootmobiel schande Almere!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief