Skip to content
Computer Met Man

‘Meeste ziekenhuissites zijn slecht toegankelijk’

De meeste websites van ziekenhuizen zijn slecht toegankelijk voor ouderen en mensen met een beperking. Webontwikkelaar ‘Stuurlui’ heeft dit met een steekproef onderzocht bij negentig ziekenhuizen.  Maar een handjevol zijn op weg naar volledige toegankelijkheid. Bij 95 procent is er nog veel te verbeteren.

De overheid en de groepen die daar ook bij gerekend worden, zijn sinds 1 juli verplicht om het web toegankelijk te maken voor iedereen, inclusief ouderen, mensen met een functiebeperking of mensen die moeite hebben met lezen. instellingen moeten dat via een toegankelijkheidsverklaring uitleggen wat ze hieraan gedaan hebben.Niet veel ziekenhuizen hebben dit al geregeld.

Verbeterpunten
De best scorende ziekenhuizen zijn Ziekenhuis Groep Twente (ZGT), Waterlandziekenhuis, VieCuri Medisch Centrum, Rijstate en OLVG, zo blijkt uit het onderzoek. De andere ziekenhuizen moeten verbeteren op het gebied van de inhoud (zoals makkelijke teksten bij plaatjes of beschrijvingen van links en formulieren voor mensen die slechtziend of blind zijn). Toegankelijk is een onderwerp dat voor veel mensen belangrijk is. Het kan gaan om mensen die blind of slechtziend zijn, kleurenblind, doof of slechthorend, lichamelijk gehandicapt, dyslectisch of laaggeletterd.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief