Skip to content
Rolstoeler Met Dame

Meest Toegankelijke Gemeente in maart bekendgemaakt

Onlangs maakte minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid de vijf gemeenten die in aanmerking komen voor Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland bekend. De gemeenten die deelnemen aan de verkiezing zijn: Goes, Katwijk, Zwolle, Hardenberg en Ermelo. De meest toegankelijk gemeente wordt begin maart bekendgemaakt. Dat meldt Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

De vijf gemeenten zijn door mensen met een beperking en hun familie beoordeeld en genomineerd. Zij konden tot medio december een vragenlijst invullen, waarin stellingen stonden over de toegankelijkheid van diverse openbare plekken in hun gemeente. De komende tijd vindt er een verdiepend onderzoek plaats op de gebieden werk, wonen, leren en vrije tijd. Daarbij wordt er aandacht besteed aan het gemak van werk vinden, en welke ervaringen mensen met een beperking hebben met het vinden van een passende woning en opleiding. Ook worden diverse plekken die vrijetijdsbesteding bieden beoordeeld.

De Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland is opgezet door Nederland Onbeperkt, een campagne die mensen met een beperking zichtbaar wil maken in de samenleving, en door Ongehinderd, een app waarin mensen kunnen laten weten hoe toegankelijk een gelegenheid is.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief