Skip to content
Otwin Van Dijk

Meer ambtsdragers met beperking

Er moeten meer mensen met een beperking in politieke en bestuurlijke functies komen.

Het blijkt dat voor mensen met een beperking deelname aan de democratie geen vanzelfsprekendheid is. Er wonen naar schatting ruim 2 miljoen mensen met een beperking in Nederland. Om en nabij een half procent van de Nederlandse politieke ambtsdragers heeft een beperking.

Motie
Bij de ratificatie van het VN-verdrag Handicap in 2016 werd een motia aangenomen motie in de Tweede Kamer aangenomen waarin werd gevraagd te onderzoeken in welke mate mensen met een beperking een vertegenwoordigende of bestuurlijke functie hebben. Eventuele belemmeringen zouden vervolgens moeten worden weggenomen.

Symposium
Via een symposium werd antwoord gezocht naar de vragen in de motie. Een van de opstellers van de motie, Otwin van Dijk, tegenwoordig burgemeester van Oude IJsselstreek, trad op als dagvoorzitter en opende de bijeenkomst: “Als je vindt dat de politiek een afspiegeling is van de samenleving, betekent dit dat dat er nog veel te doen is om mensen met een beperking actief te krijgen in de politiek” Wat er nog meer is besproken, is te lezen op twitter onder #onbeperktindepolitiek.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief