Skip to content
Helpen Eten

Meer aandacht voor vervangende zorg bij mantelzorg.

Voormalig staatssecretaris Clémence Ross-van Dorp wordt landelijke aanjager respijtzorg. Zij gaat de tijdelijke vervangende zorg verbeteren. Respijtzorg moet en breder beschikbaar worden. Ook moet het bekender worden bij mantelzorgers.

Respijtzorg is vervangende zorg. Hierbij neemt iemand de zorg tijdelijk over van een mantelzorger. Op die manier krijgt de mantelzorger even vrije tijd en kan op adem komen.

Sluit niet goed aan
In de praktijk blijkt dat de respijtzorg niet altijd goed aansluit bij de wensen van de mantelzorger. Of het is niet zoals iemand die moet worden verzorgd graag wil. Ook weten mantelzorgers niet genoeg wat de mogelijkheden van respijtzorg zijn. En ze vinden het soms lastig om de zorg uit handen te geven.

Aanjager
Om dit allemaal te verbeteren heeft  minister De Jonge (VWS) mevrouw Clémence Ross-van Dorp benoemd. Zij gaat het komende jaar aan de slag om betere  respijtzorg (lokaal en regionaal) te ontwikkelen. Dat kan om tijdelijk logeren buitenshuis. Ook kun je denken aan  extra ondersteuning in de thuis en variaties daarop. Alle mogelijkheden moeten een adempauze bieden aan de mantelzorger.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief