Skip to content
Gehandicapt Kind

Meer aandacht voor kinderen met ernstig meervoudige beperking

Harry Hoekjen kan het bijna niet geloven: zijn voorstel is in het regeerakkoord van Rutte III beland. De directeur van de Mytyschool in Tilburg vroeg bij de politiek aandacht voor een groep van 2500 ernstig meervoudig gehandicapte kinderen. Met succes.

Op de Mytylschool Tilburg zitten kinderen die een ernstig meervoudige functiebeperking hebben. Om hen naar school te kunnen laten gaan, is bijna vier keer zoveel geld nodig als voor kinderen die naar een reguliere school gaan. Tussen de twintig- en dertigduizend euro per jaar.
Het probleem waar Hoekjen en zijn collega’s van andere mytylscholen tegenaan lopen, is dat dat geld er doorgaans wel is, maar dat het verspreid zit over allemaal verschillende potjes. Hoekjen: “Het slurpt heel veel tijd op van onze onderwijsmensen, om de financiering rond te krijgen. En dat geld willen we gewoon aan onderwijs besteden en niet aan het lobbyen voor geld.”

Aankloppen bij politiek
Hoekjen klopte samen met andere directeuren van mytylscholen aan bij politici. Hij vond gehoor bij onder andere D66-kamerlid Paul van Meenen, die onderwijs onder z’n hoede heeft. Van Meenen: “Dit is misschien wel een gedetailleerd onderwerp om op te nemen in het regeerakkoord. Maar ik en de andere partijen vinden het belangrijk dat dit goed geregeld wordt voor deze groep kinderen. En door het op te nemen in het regeerakkoord heb je meteen een Kamermeerderheid die hiervoor is.”
In het regeerakkoord staat nu dat deze kinderen rechtstreeks gaan vallen onder de rijksoverheid. De ministeries van Onderwijs en Volksgezondheid gaan samenwerken zodat er één duidelijk punt komt waar scholen en ouders terecht kunnen. Het gezoek naar geld is daarmee straks verleden tijd. Schooldirecteur Hoekjen is heel erg blij zijn plan het regeerakkoord heeft gehaald: “Het werkt dus echt, praten met de politici. Er is dialoog mogelijk. Ik ben er heel erg blij mee.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief