Skip to content
Martijn Kloosterman

Martijn Kloosterman overleden

Martijn Kloosterman is overleden. Hij stierf donderdag in het verpleeghuis van de stichting Elisabeth aan de Leuvenaarstraat.

De 42-jarige gehandicapte Bredanaar en vrijwilliger bij Breda Gelijk werd vorig jaar landelijk nieuws, nadat hij naar de rechter was gestapt toen Amarant hem uit zijn woning wilde zetten. Zijn onderkomen werd verbouwd en Martijn die er al twintig jaar woonde, moest vertrekken. De Bredanaar kreeg een plaats aangeboden in een instelling in Goirle, maar dat wilde Martijn die gehecht was aan Breda waar al zijn vrienden woonden, niet.

Dubbele kamer
De rechter stelde Amarant in het gelijk. Maar desondanks kreeg de Bredanaar toch een beetje zijn zin. De Stichting Elisabeth bood hem een dubbele kamer in haar verpleeghuis aan de Leuvenaarstraat aan waar voldoende ruimte was voor Martijn die een grote elektrische rolstoel gebruikte en afhankelijk was van beademingsapparatuur.

Kritisch
Volgens Marcel Brans, bestuurslid van Breda Gelijk, is met het overlijden van Martijn een groot voorvechter van rechtsgelijkheid voor mensen met een handicap verloren gegaan.  ,,Martijn was een kritisch en principieel persoon die zich altijd heeft ingezet voor de toegankelijkheid in deze stad. Aanvankelijk via zijn eigen website toegankelijkheid.eu en later heeft hij zich bij Breda Gelijk aangesloten. We verliezen met Martijn een vriend.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief