Skip to content

Mantelzorgweekeinde Breda

Mantelzorger: u bent onmisbaar! Daar wil de gemeente Breda je voor bedanken. Daarom staat het weekend van 10, 11 en 12 november in het teken van u. We zetten u graag in het zonnetje. Gewoon, omdat je dat verdient. Het weekend biedt voor elk wat wils: van een rondleiding in het Rat Verlegh stadion van NAC tot een toneelstuk over dementie. Deelname aan alle activiteiten is gratis. Het aanbod het komende weekeinde lijkt eindeloos. Voor u deden wij een greep uit de mogelijkheden.

U ligt, wij doen de rest is de titel voor een mogelijkheid om te ontspannen en sporten bij Dynamic Studio Breda. Elke dag van het weekeinde kun je er terecht. Gedurende een uur wordt met 6 verschillende banken steeds een ander gedeelte van uw lichaam geactiveerd terwijl u zelf ontspannen ligt. Het stimuleert de bloedsomloop, versterkt de spieren, je figuur wordt strakker en gewrichten worden soepeler. Deze manier van sporten is geschikt voor iedereen!

Vrijdag
Eens rondkijken bij NAC. Dat kan op 10 november. De Bredase ere-divisieclub biedt u de kans om al haar ruimten eens van meer nabij te bekijken. Die dag maar ook op zaterdag en zondag kun je ook naar de Kloosterlaan 14 voor afwisselende voorstellingen en ontmoetingen. In ’t Houwke worden actieve en ontspanningsoefeningen gegeven (ook geschikt voor senioren), gevolgd door een pub quiz waar uw kennis over gezond leven wordt getest. Daarna wordt er gezorgd voor een gezonde lunch. Mantelzorger die tot rust willen komen, kunnen terecht bij Anja Balemans. Zij geeft een ontspanningsmassage via het haar. Op hetzelfde adres kun je ook terecht voor een  Shiatsu-massage en een handmassage. Op vrijdagavond kan er worden geschaatst op de ijsbaan. Op vrijdag 10 november en zondag 12 november kun je tussen 13.00 en 17.00 uur bij Chinatuur Acupunctuur Kliniek in Breda binnen lopen om een gratis consult te ervaren. Ook kun je een Chinese kruidenthee proeven.

Zaterdag
Ook op zaterdag  en zondag is de schaatsbaan open voor mantelzorgers. Om 13.00 uur geeft zaterdag de bekende schaatsster Annemarie Thomas er een clinic. Laat je fantasie de vrije loop en ontspan tijdens de schilderworkshop door Ada Krowinkel. Tijdens deze schilderworkshop komen fantasiefiguren tot leven in het Dagactiviteitencentra Careyn De Prins. Op deze lokatie is ook informatie te vinden over nieuwe zorginnovaties en hulpmiddelen. De Leystroom biedt diverse activiteiten aan op zaterdag. Je kunt mee doenaan de workshop StoelYoga en (zit) Dans of aan de workshop Loom breien. Na de lunch is er een muzikale quiz. De dag wordt afgesloten met een borrel en bitterbal.

Zondag
Lekker wandelen langs onvergetelijke plekken in Breda, dat kan op zondagmorgen. De tocht wordt geleid door oud amateur archeoloog Martin Schenkels die u hier alles over kan vertellen. De wandeling duurt twee uur en zal in een rustig tempo gelopen worden. Ook met de rollator is er de mogelijkheid om mee te lopen. Tijdens het Weekend voor de Mantelzorg is de expositie ‘Mantel der Liefde’ van Ilse Wolf op het Centraal Station Breda te bewonderen. Zij maakte een interactieve fototentoonstelling over Mantelzorg en ouderen. Zorghotel Merlinde heeft verschillende activiteiten georganiseerd. Op zaterdag en zondag is door het hele hotel een zorgmarkt en wordt vanaf 13:15 uur elk uur een rondleiding gegeven.  Op zondag kunt u genieten van live muziek van de stadstroubadour. Thebe De IJpelaar organiseert voor alle mantelzorgers een informele middag met diverse informatiestands en workshops. Ook is er een optreden van het Groot Evenementen koor Breda en kan de mantelzorger een fotoshoot krijgen. Lekker sportief bezig zijn? Je kunt gaan zwemmen in zwembad Sonsbeeck? Kom daarna even bij met een waterijsje of koffie en thee. Jongeren (t/m 24 jaar) mogen een introducee meenemen.

Voor alle details en het aanmelden voor de activiteiten kunt u terecht op de website van Stib.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief