Skip to content
Dossierkast

Mantelzorgmakelaar helpt regeldruk mantelzorgers verminderen

Uit onderzoek van Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorg, bleek al eerder dat mantelzorgers gemiddeld drie uur per week kwijt aan het invullen van formulieren en andere regeltaken, bijvoorbeeld omdat zij van het kastje naar de muur worden gestuurd. Om die regeldruk weg te nemen, gaat Mezzo mantelzorgers koppelen aan mantelzorgmakelaars.

Dit is het gevolg van de samenwerking tussen Mezzo en de Beroepsvereniging van Mantelzorgmakelaars (BMZM) die onlangs is bekrachtigd. En volgens beide partijen is dit een belangrijke stap omdat uit onderzoek van het Nationaal Mantelzorgpanel naar voren komt dat de groep mantelzorgers die problemen heeft met het zelf uitvoeren van administratie en regeltaken, dubbel zo veel overbelasting ervaart dan de groep die het wél lukt zelf de taken uit te voeren.

Mantelzorgmakelaar
Omdat naar verwachting de regeldruk die mantelzorgers ervaren op korte termijn niet zal afnemen, hebben Mezzo en BMZM besloten het heft in eigen hand te nemen. Ze hebben met elkaar afgesproken dat Mezzo mantelzorgers met complexe regeldruk direct aan een gekwalificeerde mantelzorgmakelaar in de buurt gaat koppelen. Deze neemt vervolgens de regeldruk over.

Vergoeding
Naast de directe koppeling met een makelaar in de buurt, wordt ook meteen uitgezocht of de ondersteuning door een mantelzorgmakelaar kan worden vergoed door de gemeente, zorgverzekeraar of op een andere manier. Hiermee wordt de mantelzorger direct ontlast en krijgt hij er niet meteen weer regeltaken bij rondom de vergoeding van deze makelaar.

Op zoek naar een mantelzorgmakelaar in Noord-Brabant – klik hier

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief