Skip to content
Mantelzorger

Mantelzorgers laten mantelzorgwaardering liggen

Uit onderzoek naar de mantelzorgwaardering onder 39 gemeenten door Thuiszorgorganisatie Zuster Jansen blijkt dat mantelzorgers miljoenen aan waarderingen laten liggen.

Mantelzorgers laten een groot bedrag aan mantelzorgwaardering liggen. Dit blijkt uit onderzoek naar de mantelzorgwaardering onder 39 gemeenten doorThuiszorgorganisatie Zuster Jansen. In de meeste gemeenten is een beloning beschikbaar voor iedere mantelzorger, maar veel van hen doen hier geen beroep op. Mantelzorgers hebben recht op een gemeentelijke vergoeding, mits zij aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Niet goed geïnformeerd
De mantelzorgwaardering wordt door gemeenten vergoed vanuit het jaarlijkse mantelzorgbudget. De hoogte van de lokale mantelzorgbudgetten laat zien dat mantelzorgers in veel gemeenten geen beroep doen op de mantelzorgwaardering waar zij wél recht op hebben. De verschillen in Nederland omtrent de wettelijk bepaalde mantelzorgwaardering zijn zeer groot. Waar de ene gemeente een waardering van 200 euro per mantelzorger ter beschikking stelt, kan men bij de andere gemeente een waardebon van 20 euro of een OV-tegoed ontvangen. Ongeacht de grootte van de mantelzorgwaardering lijken veel mantelzorgers niet goed geïnformeerd te zijn over hun rechten als mantelzorger.

Breda
De gemeente Breda wil u hierin graag ondersteunen en bedanken voor uw inzet. Dit doet ze bijvoorbeeld door de mantelzorgwaardering: een VVV cadeaubon ter waarde van 75 euro.  De mantelzorgwaardering is voor mantelzorgers, die lange tijd en onbetaald zorgen voor iemand in Breda. Vaak is dit een partner, familielid of bekende. Mantelzorg, daar kiest u niet voor. Dat overkomt u, omdat u een band heeft met degene voor wie u zorgt. Steunpunt informele zorg Breda (StiB) verzorgt deze bonnen namens de gemeente. Wilt u de mantelzorgwaardering ontvangen? Dat kan via deze website of op werkdagen via (076) 750 32 00, tussen 9.00 en 13.00 uur.

 

 

 

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief