Skip to content
Mantelzorger

Mantelzorg-ervaringen gezocht

Wist u dat er ruim 2 miljoen mensen in Nederland een naaste helpen of ondersteunen vanwege (psychische) gezondheidsproblemen, een beperking of ouderdom? De Radboud Universiteit zet zich in voor betere steun en meer geluk voor deze mantelzorgers. Want zorgen voor de ander is belangrijk, maar zorgen voor uzelf ook!

Als wetenschappers in sociale psychologie willen ze begrijpen hoe mensen zich in verschillende situaties voelen. Ze starten daarom een online onderzoek waarbij mantelzorgers hun verhaal kwijt kunnen. Dat hebben de onderzoekers zo makkelijk mogelijk gemaakt: deelnemers krijgen een mailtje met uitnodiging om vragen in te vullen, en kunnen dat dan doen wanneer het hen uitkomt. Dit is met een klein groepje mantelzorgers getest.

Wilt u meehelpen?

Als u zelf mantelzorger bent en wil helpen: uw ervaring telt! Ga naar www.ru.nl/mantelzorg en doe mee met het onderzoek, dat is heel eenvoudig én heel waardevol. Zij begrijpen dat u druk bent, dus het kan gewoon thuis online en wanneer u wilt. Het gaat om een welkomst-vragenlijst van 20 minuten, gevolgd door 2 weken waarin u op de dagen dat u mantelzorg hebt gegeven een ervaring kort beschrijft.

Geef het door
Bent u geen mantelzorger maar wilt u toch helpen? Geef het door aan de mantelzorgers die u kent! Iedere deelnemer helpt mee aan betere ondersteuning van mantelzorgers. Zo zorgen we samen voor meer begrip en geluk.

Neem dus nu een kijkje op www.ru.nl/mantelzorg voor meer info en om mee te doen, dat kan heel januari en februari nog. Als dank maakt u ook nog kans op een van de VVV-bonnen ter waarde van 50 euro.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief