Skip to content
Koepel Breda

Magazijn076 ontmoetings- en werkplek voor mensen met autisme.

Magazijn076 is nu nog een kale loods, binnen de omheining van de voormalige Koepel. Je komt er pas binnen nadat initiatiefnemers Sandra Kok (MEE West-Brabant) en Ingeborg van Dixhoorn (Amarant Groep) het hek voor je hebben geopend.

,,Maar daar vinden we wel wat op”, zeggen de dames. Ze stralen als ze het over hun project hebben, waarin MEE en Amarant samenwerken. Onlangs kregen ze een subsidie van 115.000 euro van de gemeente voor het eerste jaar. ,,Veel mensen in de zorg moeten er nog aan wennen. Hier spreken we niet van cliënten of vrijwilligers met autisme, maar zijn we gelijkwaardig aan elkaar”, vertelt Ingeborg.

Deelnemers bepalen wat ze doen
Het is dan ook niet de bedoeling dat zij en haar collega bepalen wat hier gaat gebeuren, maar de deelnemers zelf. Eén van hen is Sander Travnicek, interieurontwerper. Hij ontwierp de inrichting. Andere ervaringsdeskundigen zijn betrokken als verhalenschrijver voor de site, administratieve taken en als ambassadeur.

Veel plannen
De ideeën buitelen over elkaar heen. Van kookclubs, een gamehoek, een barista workshop, muziek maken tot de verkoop van zelfgemaakte meubelen. ,,We kijken waar mensen zelf mee komen en gaan daarmee aan de slag”, legt Sandra uit. Sandra en Ingeborg werken al 15 jaar samen op het gebied van autisme. In Breda zijn er zo’n 3600 mensen die autisme hebben. Daarnaast zijn er nog zo’n 13.000 mensen met autisme gerelateerde klachten.

Meedraaien in maatschappij
Magazijn076 is bedoeld om deze groep weer mee te laten draaien in de maatschappij. Als een opstapje voor gelijkgestemden. ,,Onze ervaring is dat dat drempelverlagend werkt. Tegelijkertijd zoeken we de samenwerking met anderen.” ,,Magazijn076 is open. Ja, het is hier nog kaal. Maar wie wil, kan helpen om er iets moois van te maken. Het is een plek om zelf dingen tot stand te brengen”, besluit Ingeborg.

Meer weten: Magazijn076, Nassaustraat 26 Breda, 06-51052555 of 06-46435869.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Wij, als ouders, zijn bijzonder verheugd en er trots op dat Margriet Lopes-van Brummelen bij Magazijn076 haar afrondend onderzoek voor de HBO-opleiding Toegepaste Psychologie mag/ kan gaan verrichten
    Alle voorspoed & succes toegewenst en alvast “Proost” op het succes!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief