Skip to content
Ad De Wit Met Burgemeester

Lintje voor bevlogen bestuurder Murk-hoeve

Ad de Wit uit Etten-Leur is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Heleen van Rijnbach tijdens de viering van het 50 jarig bestaan van de stichting Dr. Murk Jansen Groep in Breda.  

De Murk Jansen groep, in de volksmond “De Murk” geheten, is een scouting-/vrijetijdsclub in Breda voor kinderen en jongeren uit West-Brabant met een lichamelijke beperking. Ook valide kinderen maken deel uit van de groep. Al sinds 1967 biedt de Murk deze kinderen een zeer gevarieerd en steeds weer eigentijds spelprogramma dat een beroep doet op alle mogelijkheden van kinderen met een lichamelijke functiebeperking.

Hele regio
De Murk heeft leden uit geheel West-Brabant. Breda, Etten-Leur, Roosendaal en Bergen op Zoom zijn hierbij onze “stedelijke knooppunten”. De bijeenkomsten worden eens in de veertien dagen op zaterdagmiddag in Breda gehouden op onze ruime, aangepaste boerderij “De Murkhoeve”. De oorspronkelijk als scoutinggroep opgerichte organisatie,  huist al vrijwel vanaf de start tussen de Tilburgseweg, de Moleneindstraat, de Nieuwe Kadijk en het spoor in. Daar is een boerderij omgebouwd tot aangepast clublokaal. Het gebouw is voorzien van centrale verwarming, aangepaste douche- en wasruimte, complete aangepaste keuken en beschikt over twee drempelloze speelzalen en een grote schuur. Het erf van de boerderij is onderverdeeld in een verharde speelplaats en een grote speelweide.

Vanaf de start
De viering van het gouden jubileum van de Dr. Murk Jansen Groep werd zaterdag gevierd met een reünie voor oud-leden en vrijwilligers op hun locatie.  Ad De Wit is sinds de oprichting al betrokken bij deze scouttinggroep  voor jongeren met een beperking in de leeftijd van 6 tot 21 jaar. Hij werd vijftig jaar geleden als welp geinstalleerd bij de groep. Hierna werd hij verkenner en rowan. Sinds 1997 is hij actief in het bestuur en sinds 2012 is hij voorzitter van de stichting. De Wit is volgens ingewijden de stuwende kracht achter het voortbestaan van deze organisatie. Voor zijn grote inzet en intensieve betrokkenheid heeft hij nu een Koninklijke Onderscheiding gekregen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief