Skip to content

Lego komt met braille-instructies voor blinde kinderen

Lego komt met braille-aanwijzingen voor kinderen met een visuele handicap. Die instructies zijn gemaakt door de 22-jarige Matthew Shifrin, die zelf blind is. “Blinde kinderen verdienen dit.”

De aanwijzingen zijn vervaardigd met behulp van kunstmatige intelligentie en verschijnen in het Engels in zowel braille als audio, voor acht verschillende bouwwerken. Dat meldt Forbes.

Bedenker is blind

Als vijfjarige gaf zijn oppas aan Matthew Shifrin een krat met lego. Hoewel hij de blokjes niet kon zien, begon op dat moment voor hem wel een levenslange zoektocht naar een manier om lego toegankelijk te maken.

Zijn oppas, die inzag dat Shifrin niets had aan de illustraties met instructies, schreef de bouwaanwijzingen daarom speciaal voor hem uit in brailleschrift. Shifrin was dertien toen hij zijn eerste bouwwerk af had. Hij was daardoor naar eigen zeggen ‘door het dolle heen’.

Braille-instructies

Een aantal jaren later stelde hij zijn idee voor aan Lego, maar kreeg nooit antwoord. Dat veranderde toen Shifrin zelf een website opzette met de geschreven instructies voor blinde kinderen. Daar verschenen al geschreven aanwijzingen voor veertig bouwwerken.

Shifrin hoopt dat uiteindelijk alle legobouwwerken voor blinde kinderen toegankelijk zullen zijn. Hij werkt inmiddels voor Lego.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief