Skip to content
Hoorapparaat

Lancering platform Sterkerdoor.nl op Dag van het gehoor

Ook als je een gehoorprobleem of taalstoornis hebt, wil en kan je sterk in het leven staan. Het helpt als je bewuste keuzes kunt maken op basis van betrouwbare informatie. Daarom lanceerden de acht verenigingen voor mensen met een gehooraandoening of taalontwikkelingsstoornis (TOS) op 3 maart 2018, de internationale Dag van het gehoor, het platform sterkerdoor.nl Op dit platform staan de links naar acht keuzewijzers.

Meer dan 1,5 miljoen mensen in Nederland horen minder of niets. Dan zijn er ook nog veel mensen met andere gehooraandoeningen (zoals bijvoorbeeld oorsuizen), met een taalontwikkelingsstoornis of met een combinatie van aandoeningen zoals doofblindheid. Het hebben van deze aandoeningen roept veel vragen op. Veel mensen komen dan bijvoorbeeld voor de keuze te staan welk hoortoestel aan te schaffen. Ook krijgen ze te maken met vragen als: welke zorgverlener houdt rekening met mijn aandoening? Of wat moet ik doen om mijn slechthorende of dove kind erbij te laten horen? Uiteraard wil iemand weten welke mogelijkheden er zijn om zo goed en lang mogelijk te blijven werken. En wat doe je als je plotseling niets meer hoort en hoe weet je of je in aanmerking komt voor een Cochleair Implantaat?

Bewust kiezen dankzij keuzewijzers
Het maken van goede keuzes kan alleen op basis van betrouwbare, onafhankelijke informatie. Goed geïnformeerd zijn sterkt je ook om zelfbewust in gesprek te gaan met de audicien, de zorg- en onderwijsinstelling, de gemeente en andere partijen die je allemaal kunt tegenkomen als je een gehoorproblemen of een taalontwikkelingsstoornis hebt. De organisaties voor slechthorenden, doven en doofblinden hebben daarom met elkaar keuzewijzers ontwikkeld. Op sterkerdoor.nl zijn ze allemaal te vinden. Op dit platform staan ook verschillende thema’s beschreven waarvoor de organisaties gezamenlijk de belangenbehartiging verzorgen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief