Skip to content
Kinderen Spreken Gebarentaal

Kindergebaren-app wint Gehandicaptenzorgprijs 2018

De Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende kind (NSDSK) is de winnaar van de Gehandicaptenzorgprijs 2018. De NSDSK ontwikkelde de Kindergebaren-app, waarmee dove, slechthorende én horende kinderen spelenderwijs leren gebaren. Dit versterkt de communicatie tussen jonge kinderen.

De jury van de Gehandicaptenzorgprijs koos voor de Kindergebaren-app omdat deze laat zien hoe belangrijk de ontwikkeling van een kind is in de cruciale leeftijdsfase van nul tot vier jaar. Door kinderen vroegtijdig gebaren te leren, stimuleer je hun ontwikkeling op vele andere terreinen.

Samenspel
Het idee ontstond door een samenspel tussen professionals, waaronder onderzoeker Evelien Dirks, en de vader van een doof kind, die de app uiteindelijk bouwde. Ook werd de input van kinderen meegenomen in de ontwikkeling van de app. De app versterkt interactie tussen doven, slechthorenden en de horende omgeving. Samen leren zij van gebaren via filmpjes en een quiz. De app is gratis beschikbaar en is intussen al 50.000 keer gedownload.

In onderstaand filmpje (met ondertiteling) vertelt Evelien Dirks, onderzoeker en ontwikkelaar van de app, meer over de Kindergebaren-app.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief