Skip to content
Kampscheur

Kampscheur naar goud op supercombinatie

Jeroen Kampschreur heeft bij de Paralympische Spelen in Pyeongchang goud gewonnen op de supercombinatie. De 18-jarige Kampschreur stond na de Super G nog op een derde plek, maar was superieur in de slalom.

Uiteindelijk had hij 1,32 seconden voorsprong op de Fransman Frédéric François, die beslag legde op het zilver. Brons was er voor de Noor Jesper Pedersen (+2,15). Niels de Langen eindigde uiteindelijk net binnen de toptien. Na de elfde tijd op de Super G en de vierde tijd op de slalom werd hij achtste.  Kampschreur zette eerder op de dag de derde tijd neer op de Super G. Pedersen was daar nog de snelste, François volgde op 0,36, De Nederlander op 0,83.
Kampschreur is regerend wereldkampioen op de combinatie, reuzenslalom en de slalom, maar kende een teleurstellende Paralympische Spelen tot nu toe. Op de afdaling finishte hij niet en op de Super G eindigde hij als zevende. Zijn optreden op het eerste onderdeel van de supercombinatie verliep ook niet geheel vlekkeloos. Tot twee keer toe moest hij flink bijsturen om geen poortje te missen. Op de slalom was zijn run echter feilloos.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief