Skip to content
Verliefde Verstandelijk Gehandicapten

Juzt en Amarant mogelijk samen

Juzt en Amarant Groep gaan kijken of ze in West-Brabant samen de jeugdhulpverlening kunnen gaan doen. Daarover tekenden ze eergisteren een afspraak.

Juzt biedt hulp als het opvoeden van jongeren niet goed gaat. Ook helpt gezinnen met huiselijk geweld te maken hebben. Amarant helpt mensen met een verstandelijke beperking. Ze helpt ze bij het wonen, werken en de dagbesteding.

Samenwerken
Ze willen nu gaan kijken of ze kunnen gaan samenwerken. Nu krijgen ze het steeds moeilijker omdat gemeente ze sinds 2015 steeds minder geld geven. Daardoor kunnen ze minder helpen en geen personeel meer aannemen. En dat terwijl ze tegenwoordiger steeds meer moeten doen van de Regering.

Ervaring
De voorzitter van Amarant vertelt: “Wij hebben veel ervaring met mensen met een lichte verstandelijke handicap. Die helpen we aan huis. We gaan met Juzt kijken of we ze daar bij kunnen helpen. Zo wordt het misschien voor beide clubs goedkoper.

Meepraten
Of de twee partijen ooit gaan fuseren weten ze nog niet. Jos van Nunen van Juzt verwacht hierover in mei meer te weten. “Eerst mogen de medewerkers en alle gemeenten daarover meepraten.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief