Skip to content
Hamer Op Wetboek

Juridisch Steunpunt Ieder(in) stopt

Het Juridisch Steunpunt van Ieder(in) stopt per 1 januari 2019. De subsidie voor het steunpunt wordt stopgezet. Mensen rechtstreeks helpen met juridisch advies en ondersteuning mag niet meer met de subsidie.

Het Juridisch Steunpunt hielp bij bezwaar en soms beroep, maar had vooral een voorlichtings- en wegwijs functie. Het ging om alle zorgwetten, arbeid en het sociaal domein. Daarin was het steunpunt uniek en onvervangbaar. Ieder(in) heeft de ondersteuning 17 jaar gegeven.

Rechtspositie in gevaar.
Het sluiten van het Juridisch Steunpunt is vervelend voor mensen met een beperking. Vooral voor de mensen die geen geld hebben om zelf procedures te beginnen. De wet- en regelgeving van de gemeente of andere uitvoerende instanties, is voor veel mensen heel moeilijk.
Veel mensen weten niet waar ze recht op hebben en hoe ze iets daadwerkelijk kunnen krijgen. Mensen laten het er daarom vaak bij zitten.

Waar naar toe
Waar kunnen mensen vanaf 1 januari wel terecht voor juridisch advies en ondersteuning? Mensen die al bij de aanvraag vastlopen kunnen terecht bij het Juiste Loket. Daarnaast heeft Ieder(in) een juridische wegwijzer samengesteld met een aantal andere organisaties die juridisch advies geven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief