Skip to content
Jos De Blok

Jos de Blok, een persoonlijk portret

Het Nederlandse zorgstelsel staat onder druk. De kosten voor de zorg blijven maar stijgen. Jos de Blok, oprichter en directeur van Buurtzorg, wil daar voor eens en voor altijd verandering in brengen.

Jos de Blok heeft een speciale gave. Hij doorziet systemen, ziet waar het mis gaat en hoe dat op te lossen. De Blok ontdekte zijn talent toen hij zelf in de zorg werkte en ervoer dat de sector zowel organisatorisch als financieel vastgelopen was. Uit frustratie en met de overtuiging dat hij wist hoe het beter kon, richtte hij Buurtzorg op, een thuiszorgorganisatie zonder managers. Het werd een eclatant succes met navolging in meer dan veertig landen; van Canada tot Zuid Korea. En De Blok werd de onverwachte winnaar van internationale ondernemersprijzen. Nu is hij begonnen om volgens de Buurtzorg-principes een ziektekostenverzekering, genaamd Zorgeloos, op te richten: een collectieve, betaalbare zorgverzekering zonder managers.

VPRO-Tegenlicht geeft op zondag 15 oktober 2017 een intiem portret van de grote veranderaar van vastgelopen en alleen op rendement ingerichte organisaties: Zorgeloos leven volgens Jos de Blok. De uitzending begint om 21.00 uur op NPO 2. Zie voor meer info: www.vpro.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief