Skip to content
Joost Nauta

Joost Zorgt failliet

In 2006 besloot Joost Nauta (1971) Joost Zorgt op te richten. De organisatie is ontstaan vanuit zijn eigen behoefte aan persoonlijke, belevingsgerichte thuiszorg.

Vanwege een spierziekte kan Joost alleen twee vingers bewegen. Hij is al zijn hele leven aangewezen op thuiszorg. ‘Als je je overgeeft aan het systeem, bepaalt een ander de hele dag wat je moet doen. Wanneer je mag opstaan, douchen, aankleden, eten en al die dagelijkse dingen die voor de meeste mensen zo vanzelfsprekend zijn. Nou, voor mij werkte het niet om alleen maar verzorgd en vermaakt te worden.

Zinvolle bijdrage
Ik zag de zin van mijn bestaan niet meer. Daarom heb ik besloten iets van mijn leven maken. Ik wil een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving.” Daarom richtte Nauta zelf een zorgorganisatie op.

Zorgvrager centraal
Joost Zorgt stelde de zorgvrager centraal. Zelfredzaamheid, vrijheid en eigen regie waren altijd het uitgangspunt. Om professionele, persoonlijke zorg te leveren, koppelde Joost Zorgt medewerkers zoveel mogelijk aan vaste zorgvragers.

Failliet
De Utrechtse thuiszorgorganisatie Joost Zorgt is nu failliet verklaard, zo heeft oprichter Joost Nauta bekendgemaakt. Volgens Nauta is een langdurig zakelijk conflict over geld met zorgverzekeraar Zilveren Kruis de oorzaak.

Geen continuïteit
“De benodigde continuïteit van zorg in de huidige situatie kan niet langer gegarandeerd worden”, aldus het zorgbedrijf. Het faillissement treft ongeveer 300 medewerkers, waarvan de helft in vast dienstverband en 800 cliënten. Joost Zorgt is werkzaam in de regio Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Flevoland en West-Brabant.

Buiten schot
De vestiging in Bosschenhoofd blijft voorlopig buiten schot. Joost Zorgt West-Brabant is een franchisebedrijf van Franklin en Annick Elgin. ,,Het is vreselijk dat de moederorganisatie het niet langer redt‘’, zegt Franklin Elgin, ,,Bij ons is de situatie anders. Wij staan goed aangeschreven. Onze cliënten zijn bij CZ en VGZ aangesloten en niet bij Zilveren Kruis. Daar is het in Utrecht mis gegaan.‘’

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief