Skip to content
Groep Gehandicapte Jongeren

Jongeren met beperking in actie voor betere wereld.

Ben je jong en wil je de wereld verbeteren? Young Impact helpt je om echt in actie te komen. Ook jongeren met een beperking nemen deel aan deze landelijke jongerenbeweging. Om dat mogelijk te maken kreeg Young Impact een bijdrage van 55 duizend euro van NSGK.

Young Impact geeft jongeren handvatten om zich te zetten voor een betere wereld. Want veel jongeren willen graag iets doen, maar weten niet goed hoe. Young Impact reist met een inspirerend programma langs allerlei scholen in Nederland. Jongeren ontdekken wat ze zelf willen veranderen in de wereld en hoe ze hun kwaliteiten hiervoor kunnen inzetten. Het resultaat is een concrete ‘challenge’, bijvoorbeeld een high-tea voor ouderen, een voetbalmiddag voor vluchtelingen of ‘gewoon’ iedere dag iemand een knuffel geven. Bijna 20.000 jongeren hebben zich al aangesloten. Tienduizend van hen vieren op 6 juni tijdens de Young Impact Celebration hun impact samen met topartiesten als Ronnie Flex, Johnny de Mol en Kriss Kross Amsterdam.

Jongeren met een handicap.
Met de bijdrage van NSGK zorgt Young Impact ervoor dat ook jongeren met een handicap in actie kunnen komen voor iets dat zij zelf belangrijk vinden. Young Impact geeft workshops op scholen voor speciaal onderwijs en andere organisaties die jongeren met een handicap de kans geeft om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Deze jongeren zijn hiermee onderdeel van een enorme beweging die de wereld mooier maakt.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief