Skip to content
Jan Lammers

Jan Lammers autorally voor ZZF door Brabant

Het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) organiseert op zaterdag 7 oktober de 12e editie van de ZZF Rally. De route voert door Brabant. Deelnemers aan de autorally steunen daarmee onderzoek naar de zeldzame ziekte PKAN (Pantothenate Kinase-Associated Neurodegeneration). PKAN is een zeer pijnlijke, erfelijke en dodelijke ziekte, die zich meestal op zeer jonge leeftijd openbaart. Lopen is niet meer vanzelfsprekend, het lichaam bevindt zich constant in een volledige verkramping.

Met een record aantal equipes start de Jan Lammers ZZF rally vanaf de Efteling, die dit jaar haar 65 jarig jubileum viert. De rally wordt uitgezet door de meest ervaren rallyuitzetter van Nederland: Jan Berkhof. Er wordt met bijzondere auto’s, modern dan wel klassiek, een spannende route met diverse rallyproeven gereden. De route gaat via een unieke “pit stop”, bij het klooster Sint-Catharinadal in Oosterhout, naar de finish op vliegbasis Volkel. Diverse ambassadeurs en gasten die het ZZF een warm hart toedragen zijn aanwezig en rijden mee: Jan Lammers, Bas van Werven, Gaston Starreveld, Jan Kees de Jager, Jan Peter Balkenende en John Fentener van Vlissingen.

Belangrijk
Jan Lammers, oud-Formule 1-coureur, winnaar van de 24 uur van Le Mans én al jaren enthousiast ambassadeur van het ZZF: “Het Zeldzame Ziekten Fonds is een geweldige organisatie die zich inzet voor een belangrijk maatschappelijk probleem. Bovendien weet ik als trouwe deelnemer hoe leuk de ZZF Rally is. Aan een evenement als dit verbind ik graag mijn naam!”. Gedurende de rally is er een silent auction en een loterij. De avond wordt afgesloten met een veiling onder leiding van Bas van Werven, bekend van radio en tv. Dit zal bijdragen aan een mooie opbrengst voor het PKAN onderzoeksteam van het Universitair Medisch Centrum Groningen om zieke PKAN kinderen te helpen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief