Skip to content
Kind Met Emb

Input gevraagd voor Checklists EMB Pubers.

Ouders van pubers met een ernstig meervoudige beperking vragen om  ervaringsdeskundigheid over deze leeftijdsgroep. CP Nederland, een van de vier verenigingen die sinds 1 januari is ontstaan vauit de BOSK wil die deskundigheid verzamelen. Zij vragen ouders mee te denken over de inhoud van checklists.

Ouders van pubers met EMB (10-25 jaar) hebben behoefte aan ondersteuning vanuit ervaringsdeskundigheid door middel van films, checklists, interviews en online informatie. Eerder sprak CP Nederland met  ervaringsdeskundige ouders en professionals. Hieruit zijn acht thema’s naar voren gekomen.

Tips, handvatten en adviezen
Momenteel is CP Nederland bezig hiervoor checklists te ontwikkelen. Deze praktische checklists zullen tips, handvatten en adviezen bevatten. Hiermee hoopt men dat je als ouder van een puber met EMB inzicht krijgt in zaken die geregeld moeten worden. Hoe je jezelf zo goed mogelijk kunt voorbereiden op de toekomst. Ook kunnen mensen zichzelf zo meer bewust zijn van hun situatie en wat zij nodig hebben bij hun zoektocht.

Online formulier
Denk mee over de inhoud van de checklists. Zodat het echt een product wordt van ouders voor ouders. Door middel van een online formulier (nieuw venster), kunt u reageren. Per thema kunt u aangeven wat u, als ervaringsdeskundige ouders, belangrijke zaken vindt om te regelen of te doen. Op basis van de reacties stelt CP Nederland de uiteindelijke checklists op.

Meer weten: marike@bosk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief