Skip to content
Blind Walk

Informatiemarkt slechtziend- en blindheid

Nu Breda door de Europese Commissie is uitgeroepen tot meest toegankelijke Europese stad, is het de hoogste tijd om ook de mogelijkheden voor slechtziende en blinde mensen goed op de kaart te zetten. Daarom houdt Visio Breda in samenwerking met verschillende organisaties op 5 oktober een informatiemarkt over slechtziend- en blindheid.

Aan de uitgebreide informatiedag met en voor mensen met een visuele beperking doen onder meer de Oogvereniging en verschillende leveranciers van hulpmiddelen mee. Het wordt een dag waar voor mensen met een visuele beperking van alles te ontdekken valt. De dag draait om de persoon met de visuele beperking zelf. De bezoekers kunnen ervaringen uitwisselen, kennis delen, workshops volgen en zich informeren over diensten en producten. De organisatoren willen op de kaart zetten wat er voor mensen met een visuele beperking te krijgen en te beleven is in Breda en omgeving.

Toegankelijkheid.
Met de informatiemarkt wordt alvast een voorschot genomen op de landelijke Week van de Toegankelijkheid, die twee dagen later begint. In verschillende workshops, bijvoorbeeld over sporten met een visuele beperking, revalidatiemogelijkheden, stoelmassage en over slechtziend bergbeklimmen (Blind naar de top), komt de toegankelijkheid uitgebreid aan bod. Ook zijn er slimme domoticaproducten en hulpmiddelen te zien en uit te proberen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief