Skip to content
Imke Emons

Imke Emons winnares van de ‘Gouden Venus van Milo’

Imke Emons is de winnaar van de Gouden Venus van Milo. ​Dit is bekend gemaakt tijdens een speciale bijeenkomst in de Jaarbeurs in Utrecht. Emons krijgt hierdoor ook een geldbedrag van 10.000 euro, dat zij zal besteden aan haar eigen goede doel. De prijs is een initiatief van het goededoelenfonds van coöperatie DELA.

Van de 100 genomineerden is zij door het publiek en de vakjury gekozen tot de meest inspirerende persoon met een beperking, die veel betekent voor anderen en de maatschappij. In totaal werden bijna 15.000 stemmen uitgebracht. De prijs werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt.

Reuma en nekproblemen
Imke Emons (1985), burgerraadslid in Horst, heeft reuma en ernstige nekproblemen. Zij was een bekende visagiste en haarstyliste, maar is daarmee gestopt na de geboorte in 2013 van tweeling Fleur en Xavi. De gezondheidsproblemen van beide kinderen vielen Imke en haar gezin zwaar, ook financieel. In 2015 heeft zij Stichting LIVA opgericht, die gezinnen ondersteunt bij complicaties in de zwangerschap, of die een kind hebben met een chronische, terminale, levensbedreigende ziekte of handicap.

Aanmoedigen
Edzo Doeve, algemeen directeur coöperatie DELA: ‘Het is fantastisch om te zien hoe Imke zich inzet voor hulp aan gezinnen met kinderen met gezondheidsproblemen. Ze gaat door, ondanks haar eigen beperkingen. Zij is zonder twijfel een steun en toeverlaat voor gezinnen in moeilijke situaties. Met deze prijs moedigen we haar aan om hier mee door te gaan.’

De zilveren en bronzen Venus van Milo
Ook de nummer twee en drie op de lijst van de honderd genomineerden ontvingen zaterdag een prijs van het goededoelenfonds van DELA. Het zilver, de tweede prijs, ging naar Ellen de Boer uit Harderwijk. Brons was er voor Else Klomps uit Winterswijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief