Skip to content
Sprinter

Hulp bij gebruik openbaar vervoer

Mensen met een beperking zouden net zo goed van het openbaar vervoer gebruik moeten kunnen maken, als mensen zonder beperking. Daarom investeert het kabinet in ov-ambassadeurs. Die kunnen mensen helpen bij het reizen. Men trekt hier 1,5 miljoen euro voor uit.

Van Veldhoven: “Mobiliteit is een levensbehoefte. Wie mobiel is, kan meedoen en toegankelijk vervoer is daarbij voor iedereen het vertrekpunt. In Groningen en Drenthe zijn OV-ambassadeurs actief. Die helpen mensen zelfstandig met het OV te leren gaan. Aan dergelijke initiatieven draag ik graag landelijk mijn steentje bij.”

Betere aansluiting
De inzet van ov-ambassadeurs is één van de maatregelen voor toegankelijk openbaar vervoer. Ook moet er een betere aansluiting tussen het openbaar vervoer en het speciale vervoer voor mensen met een beperking. Het kabinet werkt op deze manier aan het VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een handicap. Minister De Jonge: ‘Iedereen moet volwaardig mee kunnen doen in de samenleving. Met de stappen die we nu zetten laten we zien: jullie doen ertoe!’

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief