Skip to content
Paula Sterkenburg

Hoogleraar mensen met visuele beperking.

Dr. Paula Sterkenburg is per 1 juni benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Mensen met een visuele, of visuele en verstandelijke beperking; sociale relaties & ICT’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

De leerstoel verbindt twee zorggebieden: de zorg voor mensen met een visuele beperking en die voor mensen met een visuele én verstandelijke beperking. Daarnaast verbindt de leerstoel wetenschap en praktijk.

Bevorderen veilige relaties.
De leerstoel moet de kwaliteit van leven voor mensen met een visuele, of visuele en verstandelijke beperking verbeteren. Sterkenburg: “Het doel is dat mensen zich gelukkig voelen. Ook moeten ze veilige relaties hebben met hun ouders, begeleiders en anderen. Daarnaast helpen we ouders om de behoefte van hun kind met een beperking beter te begrijpen. Begeleiders moeten sneller herkennen wat de behoeften zijnvan een cliënt. ICT-toepassingen kunnen bijvoorbeeld helpen om te gaan met verlatingsangst en piekeren.”

Loopbaan.
Paula Sterkenburg promoveerde in 2008 aan de VU. Voor de benoeming tot bijzonder hoogleraar was zij universitair docent aan de Faculteit Gedrags- en Bewegingswetenschappen (VU). Sterkenburg doet onderzoek naar sociale relaties en gehechtheid bij mensen met een visuele, of visuele en verstandelijke beperking. Ook werkt ze als GZ-psycholoog bij Bartiméus. Daar adviseert zij orthopedagogen en werkt ze mee aan de ontwikkeling van scholing van zorgprofessionals.


Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief