Skip to content
Paraskier

Hoe volg je de Paralympische Spelen in Pyeongchang?

Na de voor Nederland uiterst succesvolle Olympische Winterspelen, starten vanaf vrijdag de Paralympische Spelen. De Paralympics zijn ‘gewoon’ bij de NOS te volgen. De publieke omroep schenkt dagelijks aandacht aan de Paralympische Spelen.

De NOS doet ruim een week (9-18 maart) verslag van het evenement in Pyeongchang, waar een recordaantal van 9 Nederlandse atleten hun opwachting zal maken. De NOS doet op televisie alleen rechtstreeks verslag van de openings- en sluitingsceremonie. De openingsceremonie begint op vrijdag 9 maart om 12.00 uur op NPO 1 en de sluitingsceremonie vindt plaats op zondag 18 maart om 14.00 uur en is te zien op NPO 2. Er is wel dagelijks na Nieuwsuur een samenvattingsprogramma met Herman van der Zandt en  Marc de Hond. Het programma is omstreeks 22.30 uur te zien op NPO 2.

Life bij Oosterburen
Wie via de televisie toch live de Paralympics wil volgen, kan terecht bij onze oosterburen. De ARD en ZDF doen dagelijks rechtstreeks verslag vanuit Pyeongchang. Uiteraard zal de focus in de uitzendingen vooral liggen op onderdelen waar de Duitse atleten kansrijk zijn voor een medaille.

Radio
Herman van der Zandt verzorgt op NPO Radio 1 iedere ochtend tussen 8.00 en 9.00 uur in het NOS Radio 1 Journaal een update vanuit Pyeongchang.

Online
Op NOS.nl zijn de Paralympische Spelen rechtstreeks te volgen via twee livestreams. Dagelijks wordt er ongeveer 25 uur aan beelden uitgezonden met Engels commentaar en zoveel mogelijk met sporten waar Nederlanders in actie komen. De NOS heeft verder een speciale pagina met een overzicht van artikelen en video’s en er gedeelte met het laatste nieuws.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief