Het verhaal van Marga Hemmes

Hallo, ik ben Marga Hemmes, 55 jaar.

Ik ben getrouwd en heb 2 dochters. Begin december hoop ik oma te worden.

Je zou het misschien  niet zeggen als je de foto ziet maar ik leef met een beperking; ik ben MS patiënt. Ik heb de ‘relapsing remitting’  vorm. Dat wil zeggen dat het kan zijn dat het met periodes van dagen of weken minder gaat. Eerder maakte ik mee dat ik bijna niet kon lopen. En de linkerkant van mijn lichaam werkte niet goed.  In de afgelopen jaren is het gelukkig rustig. Dat probeer ik zo te houden door zuinig om te gaan met de energie. Het meeste last heb ik nu van de vermoeidheid.

Ook het verwerken van informatie is soms moeilijk.

Dat laatste is niet aan me te zien maar erg vervelend om mee om te gaan. Elke middag ga ik even rusten. Dan heb ik de batterij weer wat opgeladen voor de rest van de dag.

Ik ben met Breda Gelijk in contact gekomen toen ik een artikel in de krant had gelezen. Ik heb toen  contact gezocht met Gwen en heb een paar gastlessen bijgewoond. Daarna ben ik mijn verhaal gaan doen in de klassen. De kinderen zijn altijd erg geïnteresseerd. Het wordt vaak een interactief uurtje en de tijd is vaak te kort!

Het kost me energie om een gastles mee te verzorgen. Maar het gééft me ook energie en het gevoel dat ik er weer toe doe in de maatschappij. En dat voelt heel fijn…

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *