Skip to content
Toegankelijk Breda

HandicapNL zoekt deelnemers voor Rehab Academy

HandicapNL en de Rehab Academy helpen de komende twee jaar ruim dertig mensen met een fysieke beperking. Ze gaan hen leren de regie op hun leven terug te krijgen.

In de praktijk blijkt dat revalidatie in een kliniek te weinig toekomt aan het volwaardig meedoen in de samenleving. Bij de Rehab Academy bleek dat de praktijk in de maatschappij de beste leerschool biedt. Handicap.nl is het daar mee eens. Daarom steunt ze het initiatief.

Thuis is anders
Bij de Rehab Academy zien ze steeds vaker dat revaliderende mensen die weer naar huis worden gestuurd als ze niet meer kunnen worden geholpen. Pas thuis ontdekken ze wat het leven met een beperking écht inhoudt. Vandaar dat Inge en Coen deze speciale opleiding zijn gestart. Zodat mensen met een beperking hierover extra kennis, ervaring en inzichten krijgen.

Wat leer je
Bij de Rehab Academy gaan deelnemers uitdagingen aan en verleggen zo hun eigen grenzen. Ze leren nieuwe oplossingen vinden en krijgen weer grip op hun leven. De opleiding is speciaal voor mensen die net klaar zijn met revalideren. Maar ook mensen die na een aantal jaren letterlijk en figuurlijk vastlopen zijn welkom. Aan de hand van een intakegesprek stelt de deelnemer samen met Rehab Academy zijn doelen vast.

Schrijf je in voor de Rehab Academy
Gedurende drie tot vijf maanden werk je, zowel thuis als op locatie, aan je eigen doelen. Geen vastomlijnd programma, maar maatwerk. Hiervoor werk je samen met opleiders, lotgenoten, diverse ervaringsdeskundigen en experts. Ken of ben jij iemand die een duwtje in de rug kan gebruiken? Meld je aan of neem contact op via service@handicap.nl of schrijf je in via www.handicap.nl/rehab-academy.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief