Skip to content
Mantelzorger

Gun mantelzorgers een week vakantie, zonder gedoe

Als mantelzorgers op vakantie willen, komen ze vaak van een koude kermis thuis. Vervangende zorg blijkt maar beperkt beschikbaar. Het levert veel regelwerk op en mantelzorgers worden van het kastje naar de muur gestuurd. Dit moet anders, vinden het magazine Margriet en MantelzorgNL. Daarom starten zij een petitie die moet zorgen dat dit anders wordt.

Er zijn in Nederland maar liefst 4,4 miljoen mantelzorgers. Veel van hen voelen zich overbelast. Het is voor hen essentieel om de zorg af en toe even over te dragen. Om op adem te komen en de zorg daarna weer langer vol te kunnen houden. ‘Juist mantelzorgers verdienen die mantelzorgvrije week zonder zorgen en gedoe dubbel en dwars’, zegt Leontine van den Bos, hoofdredacteur Margriet.

Mantelzorgvrije week zonder gedoe
Met de petitie willen de initiatiefnemers dat iedere mantelzorger zonder gedoe een mantelzorgvrije week kan organiseren. Dit moet te regelen zijn bij één aanspreekpunt op een eenvoudige manier. Zodat de mantelzorger zich niet ook nog druk hoeft te maken over wie het achter de schermen regelt – gemeente of zorgverzekeraar. it

Handtekeningen
Eind maart overhandigen Margriet en MantelzorgNL de handtekeningen aan Clémence Ross-van Dorp, de landelijke aanjager respijtzorg. Zij gaat de komende maanden komen met een verbeterplan. De petitie roept haar op de mantelzorgvrije week onder de aandacht te brengen en te bespreken hoe dit in de praktijk kan worden geregeld.

Ga direct naar de petitie

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief